Yazın Saçlarımız Daha Fazla mı Dökülüyor?

Yazın Saçlarımız Daha Fazla mı Dökülüyor?

Hava sıcaklıkları saçlarda dökülme ve incelmeye neden oluyor mu? Soğuk hava saçlarımızı nasıl etkiliyor? Yılın belirli gün ve aylarında saçlarımızda belirgin bir kayıp yaşanıyor mu, dökülmelerimiz artıyor mu? Eğer böyleyse kayıplarımızın önüne nasıl geçebiliriz? Bu tür sorular zaman zaman kafamızı kurcalar ve cevabını kolay bulamadığımız sorulardır. Yapılan bir bilimsel çalışmada 823 saç problemleri bulunmayan sağlıklı kadın, 6 yıl boyunca saç dökülmelerinde olası mevsimsel değişim açısından incelenmiş. Çalışma sonucunda saçların yaz aylarında daha fazla inceldiği ve döküldüğü saptanmıştır.
Yaz aylarında saçlarımızda incelme ve dökülmenin fazla olması bize kuşlar, kedi ve köpeklerde yazın görülen kıl/tüy dökülmesini hatırlatmaktadır. Acaba yazın bizim vücudumuz da serinlemek için vücuttaki kılları mı azaltıyor?

Trixowell Serum ve Şampuan'ın içeriğinde bulunan, kozmetik sektörü için geliştirilen dünyanın ilk bitkisel kök hücre özütü Malus Domestica İspanya Barcelona'da düzenlenen In-cosmetics Fuarı'nda, 2008 yılında en yenilikçi doğal aktif bitkisel özüt ödülünü kazandı. Trixowell şampuan ve serumun içerdiği aktif maddeler, saç köklerinin güçlenmesini desteleyerek, saçlarımızın daha sağlıklı ve hızlı uzamasına destek oluyor. Ayrıca sebum-nem dengesini sağlayarak, kepek oluşumunu engeller.


Mevsim ne olursa olsun, günlük olarak 150 telin üzerinde bir saç dökülmeniz varsa bunu ciddiye almanız ve tedaviye başlamanız gerek. Eğer erken dönemde saç dökülmesini teşhis eder ve önlem alırsak dökülme sürecini durdurabilir, yavaşlatabiliriz.

Etiketler: Yazın Saçlarımız Daha Fazla mı Dökülüyor?
Temmuz 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR