Vitaminler Kilo Aldırır mı?

Vitaminler Kilo Aldırır mı?

Günümüzde çevre ve yaşam koşulları, insan vücudunun dengeli beslenme ile sağlayabileceği vitamin ve mineral alımını imkansızlaştırıyor. Her geçen gün sağlıklı beslenmeden uzaklaşıyoruz. Doğallıktan uzak üretilen besinler, stres, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam vücudumuzda vitamin ve mineral eksikliği sorunlarına neden oluyor.
Yetersiz beslenme, doğal olmayan şartlarda üretilen sebzeler, meyveler, tahıllar, ve et, süt grubu ürünler, besinlerin satın alınması, hazırlanması, pişirilmesi sırasında oluşan kayıplar, vücuttaki emilim bozukluğu, enfeksiyonlar, ilaç, alkol ve sigara kullanımı, doğum kontrol haplarının kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor.
Yetersiz ve dengesiz beslenmenin bir sonucu olarak sağlıksız beslenme ortaya çıkıyor. Vücutta hissedilen ve klinik olarak da eksikliği tespit edilen vitamin ve mineralleri takviye edici ürünler kullanarak tamamlamak çözüm olabiliyor.
Gıda Takviyeleri (Multivitamin) kullanımında en çok endişe edilen ve gündeme sorulan soru: Vitaminler kilo aldırır mı?
Vitaminler asla kilo aldırmaz. Bir ürünün kilo aldırması için kalori değerine sahip olması gerekir.  Vücudumuzda sadece 3 temel unsur kalori sağlar: Karbonhidrat, protein ve yağ. Yağın 1 gramında 9, karbonhidrat ve proteinin 1 gramında 4 kalori vardır. 

Vitaminler konusunda en çok sorulan sorulardan bazıları ise şunlardır:

En çok hangi vitamin kilo aldırır? 

Hangi vitamin hapları kilo aldırır?

Fazla vitamin alımı kilo aldırır mı?

Vitamin hapları neden kilo aldırır?

Kısaca özetlemek gerekir ise, vitaminler kilo aldırmaz. Halk arasında iştah açtığı söylenen vitaminlerden B12 vitamini ve C vitamini ile ilgili yapılan çalışmalarda herhangibir kilo artışına sebep olmadığı bildirilmiştir.

 

Etiketler: Vitaminler Kilo Aldırır mı?
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR