Saç Dökülmesini Doğal Yollardan Durdurmak Mümkün müdür?

Saç Dökülmesini Doğal Yollardan Durdurmak Mümkün müdür?
Erkelerde saç dökülmesinin en önemli sebebi (%85) genetik yatkınlık . Genetik sebepli dökülmelerin etki mekanizmalarına bakıldığında karşımıza “kötü” testesteron çıkıyor.
Nedir bu kötü testesteron ?
Erkeklik hormonu diye bilinen bir “androjen hormon” olan testesteron , vücutta 5 alfa redüktaz enzimleriyle DHT formuna (Di Hidro Testesteron) dönüşmekte . İşte bu hormon tipi , genetik olarak dökülmeye kodlanmış olan, erkek saç kılı köküne bağlandığında , saçlarda incelme ve minyatürleşme süreci başlıyor. İlk önce erkek saçlarının hacminde ve kütlesinde bir azalma seziyor; daha sonra yavaşça saç diplerini görebilir hale geliyor. Saçları o kadar inceliyor ki , kişi denize girmek istemiyor, rüzgarlı havada dışarı çıkmak istemiyor ve saç dipleri göründüğü için flaşlı fotoğraf çekimlerinden kaçınıyor. İşte bu anda “travma “ derinleşiyor ve kişi artık saçlarına bakmak dahi istemiyor. Adeta aynalara küsüyor.
Bitkisel destek ürünü olan saw palmetto, saç dökülmesini işte bu aşamada engelleyebilen zararsız , tamamen doğal bir bitkisel destek.
Piyasaya yeni çıkan ve çok kaliteli olduğu iddia edilen saç bakım ürünlerinin, genellikle saçları birkaç ay içinde metrelerce uzatan, yeniden saç çıkışı sağlayan mucizevi formüllere sahip olduğu reklam edilir ve ürün pazarlaması yapılır. Halbuki bu ürünlerin hemen tamamında bilimselliği kanıtlanmış, elle tutulur bir etken madde ne yazık ki yer almıyor. Trixowell şampuan bu konuda ilk örneklerlerden ve içeriğinde Saw Palmetto (Serenoa Serrulata meyve özütü) var.
Erkeklerde genetik sebepli saç dökülmelerini önlediği birçok klinik çalışmalar ile gösterilmiş ve bu özelliği FDA tarafından onaylanmış olan Saw Palmetto, Anavatanı Güney Amerika olan cüce kaktüs bitkisinden elde edilir. Erkeklerde saç dökülmesine neden olan di-hidro testesteron hormonunun yapımını engelleyen bitkisel bir özüttür. Bu bakımdan, erkeklerde genetik saç dökülmesini engelleyen FDA (Amerika Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı bir ilaç hammaddesi ile aynı etkiyi gösterir. Saw Palmetto saçlı deride sebum üretimini de düzenler.
Etiketler: saç dökülmesini doğal yollardan durdurmak mümkün müdür?
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR