Saç Boyaları Zararlı mıdır?

Saç Boyaları Zararlı mıdır?
Kalıcı boyalar saç teli dış yapısını, kütikül tabakasını hasara uğratarak saçın su geçirgenliğini artırır, yüksek derecede protein kaybı ve yıkıcı hasara neden olur ve saçlar cansızlaşarak kuru ve mat görünür.
Saç  boyalarında bulunan oksijenli su (hidrojen peroksit) oranı çok kritiktir.Yarı kalıcı boyalar amonyum ve etanolamin içermediklerinden ve daha düşük konsantrasyonda hidrojen peroksit (%2) içerdiklerinden tabii ki kalıcı boyalarla kıyas edildiğinde saça daha az zarar verirler.
Kalıcı  saç boyalarında hidrojen peroksit oranı %3-%6 arasındadır. Saç hasarını azaltmak  için içeriğinde %2 hidrojen peroksit bulunan saç boyaları kullanılmalı ve saç  proteinlerine zarar veren ağartıcılardan uzak  durulmalıdır.
Kalıcı saç boyaları, 12-14 yıkamaya dek  dayanıklı  iken hidrojen peroksit miktarı azaldığında, bu sayı 6-10  yıkamaya düşer ve hiç hidrojen peroksit içermeyen saç boyaları ise geçici  boyalardır ve 1-2 yıkamada boya saçtan temizlenebilir. Geçici  boyalar daha ziyade orijinal saçlardaki kırlaşmayı azaltmak, grileşmeyi örtmek, istenmeyen tonları  azaltmak için  kullanılırlar.
Etiketler: Saç Boyaları Zararlı mıdır?
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR