Ergenlikte Saç Dökülmesi

Ergenlikte Saç Dökülmesi

Elektromanyetik Alan ve Çevre Kirliliği Genç ve Ergenlerde Saç Kaybını Artıyor!


Ergenlik çağında saç dökülmesi, gençleri etkileyen önemli bir sağlık problemi olmaya başladı. Peki ama gençlerde saçlar neden dökülür?
İlk olarak gençlerin saçlarına yapılan bakım ve uygulamalarda dikkatli olmaları gerekli. Kuaförlük uygulamalarıyla saçlara yapılan kimyasal ve ısıl işlemler (fön, düzleştirme, brezilya fönü, rasta vb) saç kılının fiziksel ve kimyasal yapısını bozar. Saçlarda kırılma, dökülme ve renginde solmaya neden olur. Saçı uzun süre geren ve üzerinde kuvvet uygulayan saç modelleri kalıcı saç kaybına; bazı kalitesiz saç boyaları saç dökülmesi ve cilt kanserine davetiye çıkarabilir.
Günümüz hayatında çevre kirliliği, her yaşta tüm yaşamı ve sağlığımızı olumsuz etkileyen faktörlerden. Aşırı sıcak havalar ve çevre kirliliği saç dökülmesine neden olabilir. Sadece araçların egzos gazlarından çıkan ve havaya yayılan partikül şeklindeki kimyasallar değil, sigara ve yangın/açık ateş dumanından yayılan maddeler de başlıca hava kirleticileridir. Evlerimizde, işyerlerinde ve restoranlarda daha çok sigara dumanından ya da sobadan, açık ateşten kirletici kimyasallar havaya yayılıyor ve cildimize, saçımıza siniyor. Sigara dumanındaki kanserojen maddeler ve ateş dumanındaki karbon saç köklerine hasar verir.
Gençlerin hayatında çok fazla yer ve zaman işgal eden, ellerinden bırakamadıkları bazı elektronik aletler var ki bunlar da saçlara pek faydalı değil. Radyasyon yayan cihazlar, cep telefonları, bilgisayarlar vs. elektromanyetik kirlilik nedeniyle sağlığımızı bozuyor ve saç dökülmelerini tetikleyebiliyor.

Etiketler: Ergenlikte saç Dökülmesi, Genç Yaşta Saç Dökülmesi
Temmuz 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR